perjantai 23. marraskuuta 2012

Dokumenttivinkki: Pullovesibisnes

Yle näytti Ulkolinjassa mainion dokumentin Nestlén pullovesibisneksistä. Käytännössä kyse on siitä, että Nestlé etsii ympäri maailmaa uusia mahdollisuuksia paikallisten pohjavesivarantojen ryöväämiseen, jotta he voivat kaupata tuon saman veden sitten laajemmalle alueelle pullottettuna. Samalla pohjavesivarantoja tietenkin ehtyy ja paikalliset saattavat jäädä köyhillä alueilla kuivin suin tai likaisen veden varaan. Kaikilla kun ei ole varaa ostaa pullotettua vettä.

Olen aivan varma siitä, että Nestlé on jo aikoja sitten iskenyt silmänsä Suomen pohjavesivarantoihin. Täytyy vain toivoa, ettei joku osaamaton kokoomusministeri tulevaisuudessa häsellä vesivarojamme Nestlén kaltaiselle ryöväriyhtiölle. Joskushan kuulemma joku Häkämies mokasi jotain fosfaattikaivoksiakin norjalaiselle kaivosyhtiölle.

Joka tapauksessa lopettakaa viimeistään nyt kaikkien Nestlén tuotteiden ostaminen. Tällä yhtiöllä ei ole selvästikään mitään rakentavaa toimintaa yhteisen tulevaisuutemme eteen. Eli ei auta kuin laittaa ne Valion kivat pingviinijäätelötkin boikottiin.

Dokumentti on katseltavissa vielä jonkin aikaa Yle Areenassa. Ulkolinja: Pullovesibisnes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti